Jak něčeho dosáhnout? GIVEAWAY/UKONČENO/


Ahojky! 😊 

Dneska bych vám ráda řekla, jak si jdu za tím, co chci. Jak si plním své sny a jak zůstávám namotivovaná. Ono to totiž není zase tak lehké, jak každý básní. Přijdou zlomy, pády dolů. S tvrdou dřinou však přijdou i prudké vzestupy. Je to v nás. Nikdo jiný než my sami nás neovlivní.



Nejdříve si musíte uvědomit, co vlastně chcete a co pro to můžete dělat. Musí to být něco po čem fakt toužíte. Protože pokud chcete hubnout nebo zpevnit tělo, ale nebaví vás to, výsledky nepřijdou.Víte, já chodila do posilovny, snažila jsem se, ale nebavilo mě to a pak se můj sen plnil hůř. Místo posilky jen tancuju. Není to sice nějaký extra pohyb, ale mému tělu to stačí. Víte, ono celé hubnutí a zpevňování je kolikrát jen o psychice a jídle. O tom však dnešní článek není.


Co ale takové plány do budoucna? Mít svojí druhou polovičku, sestěhovat se, najít si práci, vystudovat, procestovat celý svět? Poznáváte se v tom? Možná si chcete plnit i jiné sny. Jak toho ale dosáhnout?
Musíte si přepnout v hlavě jakési pomyslné tlačítko a jít si za tím. Pokud chcete cestovat, můžete šetřit peníze nebo koukat na levné letenky(to vám kolikrát sežere hodně vašeho času). Musíte se smířit s tím, že občas budete cestovat jen s batohem na zádech. Ve finále vám to dá stejně víc, než kufr plný bot s fénem a dvěma svetry navíc(pro jistotu že jo).

Pokud chcete vystudovat, studujte. Já se kousla a díky tomu jsem udělala maturitu na škole, která mě bohužel v půlce studia přestala bavit. Pokud si chcete najít druhou polovičku, nehledejte. Ona přijde sama. Vždycky to tak je. Násilím ničeho nedocílíte. Výjimkou jsou seznamky, tam to občas zafunguje 😀. Především však musíte mít rádi sami sebe, naučit se žít jen se sebou. Jak vás má milovat někdo jiný, když nemilujete vy sebe? 



Pokud chcete víc číst, čtěte! Při cestě do práce, do školy. Chviličku před spaním, ve vaně, na toaletě, co já vím kde 😁.Čas se najde vždycky. Musíte jen chtít. Ne nadarmo se říká, že na to co chceš, si čas uděláš vždycky.

To platí i u lidí se kterými se stýkáte. Pokud jednoduše cítíte, že s nimi být nechce, nestýkejte se s nimi. Akorát z vás jako mozkomorové vysávají všechno pozitivní.

Motivační sedmero:
  1. Myslete na to, co chcete. Přepněte si svoje pomyslné tlačítko v hlavě a žijte pro váš sen
  2. Šetřete peníze - hodí se vždycky(na novou knížku, letenku, legíny do fitka), stačí si dát měsíčně stranou 50Kč a za rok máte rázem 600Kč. To už na knížku nebo jednosměrnou letenku stačí ne?
  3. Sepisujte seznamy(seznam knížek, oblečení, co si chcete koupit, vaše priority, země, které chcete procestovat atd.).
  4. Vyberte si JEDEN motivační citát a řiďte se jím. Dříve jsem si jich vylepovala hodně, ale ve finále mi pomohl jen ten jeden nejoblíbenější.
  5. Neprokrastinujte! Raději si řekněte, že čím dřív uděláte tohle, budete moc dělat tamto.
  6. Nezapomínejte na kamarády. Mnohdy vám rádi s čímkoliv pomohou a vy se odreagujete.
  7. Mějte vyvážený time management. Ráno nebo dopoledne udělejte vše, na co nemáte chuť. Po zbytek dne pak budete mít čas na sebe, na vaše sny.
Motivační giveaway!


A jelikož vám chci pomoct v plnění vašich snů, vybrala jsem pro vás v rámci spolupráce s Pixers® • Žijeme pro změnu dva obrazy s motivačními citáty. Každý má rozměr 20x30cm.

 Podmínkou soutěže je, abyste odebírali můj blog(vpravo v menu klikněte na"odebírat") a taky, abyste mě sledovali na Instagramu - annevenkrbcova (nebo klikněte v menu na ikonku Instagramu).

V komentářích mi pak napište, jak se motivujete vy a jaký obraz by se vám líbil💓 .

Těším se na vaše komentáře!
-Anička

24 komentářů:

  1. Jéé, mám úplně stejný nápad :D :D Teda už to vše mám sepsané a taky jsem na pixers vybrala jeden motivační citát na plakátu a budu to chtít dát do giveway, hezky jsme se shodly :) Ráda se do soutěže zapojím :) Líbí se mi moc oba dva, ale asi více ten vlevo :) Motivuju se citátama, tím, co chci dokázat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je dobrá náhoda :D Je pravda, že citáty jsou velmi oblíbeným způsobem, jak se motivovat :)

      Vymazat
  2. Máš naprostou pravdu ve všem. Clovek neustale neco planuje, o necem sni, ale neustále to odklada, az bude tohle, az vydela na tamto, az dodela jine. proc ? zijeme ted a tady a nevime co bude za par let. a treba uz si neco nestihneme splnit. a to same s tim studiem. ted uz vim ze co jsem studovala bylo zbytecne a pracuju uplne mimo obor. ale tak uz to proste vzniklo a uz to nevratim, ale vim ze bych se uz rozhodovala jinak.
    p.s. jaky je to ten tvuj citat jeden jediny kterym se ridis ? :)

    ja se vzdy motivovala treba pri uceni tim, ze jsem si naplanovala po zkousce nejaky vylet, nebo jsem si rekla ze si za to koupim neco, co jsem uz delsi dobu chtela. i ted je to dost podobne. ale ted uz nestuduju a vestina veci cilů a snu jsou moje vysnene cile, ktere nepotrebuju motivaci, protoze tu mam, chci jich dosahnout, takze spis je otazka jestli a kdy se tech cílů a snů dojdu. :) kazdopadne je dobry nebyt na nic sam. mit parťáka, nebo pritele, a pokud jde o hubnuti, nejake cestování nebo cokoliv, tak se motivovat a byt na to minimalne ve dvou :) protoze to je skvela motivace, kdyz nas i vyhecuje nekdo dalsi :)
    libi se mi oba citáty, a oběma se snazim ridit, ale tentokrát dam asi vic za pravdu tomu vpravo - small steps every day. to je i takovy moje motto ve vsem. diky tomu jsem dodelala skolu, zhubla, naucila se posloouchat sve telo, nasla jsem pravou lasku a práci. a take po mesicich spolecny byt. a proste clovek nesmi chtit vsechno hned. musi byt trpelivy. a pak to jde samo, postupne, krok po kručku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý motivační článek! :) A dost věcí, které píšeš, tak používám! :) Prokrastinace u mě moc neexistuje :D od maturity jsem se nezastavila :D, až teď když jsem byla nemocná :D s tím, že jsem pak začala chodit stejnak do práce, protože bych se doma ukousala k smrtí! :D

    www.shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Upřímně jsem ani nečekala, že by mi tento článek mohl předat něco nového, ale jsem moc ráda, že jsem se zmýlila :) Podle mě je nejdůležitější vědět, jestli to opravdu chceme, jestli ten náš cíl vychází z nás, nebo jestli jen následujeme slepé uličky, které nás od cíle vzdalují.. Moc se mi líbí motivační sedmero, budu si ho muset přepsat a neprokrastinovat si budu muset minimálně třikrát podtrhnout ;)
    Blíž k srdci mi je obraz s citátem "small steps every day" ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně sepsané. :) Hlavně, jak píšeš, není to jednoduché a ty pády tam jsou, ale jde o to zase se postavit na nohy a dál si za tím snem jít, cesta za snem není nikdy jednoduchá. :)
    Moje sny se v průběhu života mění, v době, kdy jsem měla partnera jsem chtěla rodinu, teď chci najít práci a cestovat po světě a České Republice. O studiu jsem uvažovala, ale předchozí dva body by mě uspokojily více. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super motivačný článok. :) V poslednom čase som neustále v strese a absolútne neviem na nič nájsť čas, nedokážem sa sústrediť a neustále som podráždená... Skúškové mi lezie na nervy, ale hlavné je sa nevzdávať.

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek! Souhlasím, že pokud člověk chce něčeho dosáhnout, tak "přepnutí se" v hlavě dokáže udělat zázraky. Věřit stanovenému cíli, věřit svým schopnostem, mít dostatečnou motivaci... Ano, ano.

    Já třeba zjistila, že na mě motivační knihy, citáty a podobné záležitosti vůbec nefungují. Jsem zvyklá pracovat nárazově, když mám zrovna chuť a energii; obvykle toho pak ve výsledku udělám mnohem více, než když se nutím, protože "musím", a ještě mám lepší náladu (takže úplný opak "small steps every single day", hehe). Důležité je hlavně vědět, proč. :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je tak krásně napsané, jsi neskutečně skvělý a pozitivní člověk :) mým největším snem je věnovat se v životě tomu, co mě bude bavit. Vystudovat mediální obor, dostávat svůj blog na stále více úspěšnější úroveň a jsou za tím přesně ty pády, kdy se mi nechce nic psát a těžké začátky, kdy články vůbec nikdo nečetl. Občas mám chuť to všechno vzdát, ale pak se ohlédnu za tím, čím vším jsem už prošla a pokračuji dál :) Což neplatí jen o blogu, ale i o celém mém životě. Jak já chtěla vzdát autoškolu a jak jsem na sebe teď pyšná, že mám řidičák a to jsem tomu po prvních jízdách, kdy na mě instruktor řval, vůbec nevěřila. Jinak se do soutěže ráda zapojím, odebírám tě už dlouho :) líbí se mi druhý obraz :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  9. mám veľmi rada takéto články, super, len tak ďalej ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je supr čupr článek! ♥ Jako nejvíc mě pobavilo to čtení na toaletě, ale proč ten čas nevyužít, že jo. :-D
    Ty body jsou fakticky super! a do soutěže se rozhodně zapojím, moc ráda! :-) Takže snad mám všechno splněno. :-)

    Určitě se mi líbí hned ten první bílý motivační obrázek. :-)
    Já se motivuji především pozitivními citáty a knihami. Píšu si motivační deník a snažím se věřit v lepší zítřky. :-) Ono k motivaci, jak něčeho dosáhnout, stačí skutečně málo. Třeba takový čas a víra v to, že to zvládneme. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Hezký článek :) myslím si, že je opravdu důležité to nevzdat, protože znám dost lidí, co to zkusí jednou a hned jsou zklamaní z toho, že jim to nevyšlo a vykašlou se na to. Hodně štěstí s tvými sny :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný článek! Občas je těžké zůstat motivovaná, přijdou krize, ale je to prostě v hlavě ... kdo má silnou vůli tak dosáhne všeho :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. beautiful blog! I really like how you write
    and what you give photos. wonderful!
    I have a question, you will agree to follow for follow?
    I like to be in touch with inspirational blogs.
    Greetings from Poland!
    ayuna-chan.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný článek! S tím, co píšeš naprosto souhlasím...taky je pro mě nejlepší jenom jeden motivační citát:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  15. Veľmi pekný a hlavne motivačný článok :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. Já miluju tanec. Je to pohyb? Je! Člověk se u něj hodně zpotí, ovlolní, užije si ho :D Hubne se.
    Přesně... ono je to všechno v hlavě. :)
    Přesně jak píšeš... i s tou druhou polovičkou... ona přijde. :)
    Krásný článek, pozitivní, motivační.. to je potřeba :)

    OdpovědětVymazat
  17. super motivační článek :) já chci začít číst a nemůžu se donutit :D

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělý článek, já mám obrovské množství věcí, které chci vždycky udělat, ale pak se na to nějak postupem času vykašlu. Ale od začátku nového roku jsem se hecla a začínám dělat vše, co opravdu chci. Konečně jsem začala zase číst (knihy vlastního výběru - ne ty povinné školní), byla jsem běhat (sice teprve jednou, ale i to považuji za úspěch - pěkně mě bolely nohy :D), našla jsem si brigádu, začala opět postovat na blog a hlavně kašlu na názory ostatních, dělám si, nosím si, co chci já a ne to, co je ode mě očekáváno :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tenhle článek se ti opravdu povedl, klobouk dolů! Určitě si z toho něco vezmu k srdci.
    Já se motivuju svou fantazií. Například teď, když si musím najít brigádu, abych měla nějaké peníze na cestování, si představuju jaké to bude, když si peníze poctivě vydělám a budu se za ně moct podívat na nějaké nové skvělé místo. Snažím se nemyslet na negativní věci a pouze myslet na to, co se stane až dojdu k jednomu z cílů, to je si myslím motivace dostačující, alespoň pro mě. :D :) (jinak teda nejvíce se mi líbí asi ten vlevo, ale skvělé jsou oba!)

    OdpovědětVymazat
  20. Super článek, pěkně jsi to napsala, má to něco do sebe. Pokud si člověk nesrovná věci v hlavě, nikdy ničeho nedosáhne, a to platí úplně ve všem. Já si vyčistím hlavu vždycky když jdu večer běhat :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělý článek a úžasné rady! :)
    Mít dneska k něčemu motivaci je fakt těžké, ať už práce/škola, vztah, hubnutí, cokoli.. Ale jak jsi psala výše, člověk si musí uvědomit, že to dělá pro sebe, a že je důležité mít cíle, aby mohl růst jako osobnost! :)

    B&M&P

    OdpovědětVymazat