Něco jako shrnutí?

Víte, každý rok si říkám, že ten další bude lepší, posunu se blíž svému snu a třeba to konečně bude všechno fungovat tak, jak má... 

...jak moc se pokaždé mílím.

Staly se šílené, smutné i krásné věci. Tyhle události mě natolik ovlivnily, že se pořád měním. Máte to stejně?



Nový rok(2016-2017) jsme s přítelem oslavili v Benátkách. Vyšly o tom články ZDE a ZDE. Leden jako takový byl ve znamení práce, dostala jsem několik nabídek, které jsem přijala. Zároveň mi začaly přípravné kurzy na vyšší odbornou školu(dále psáno zkratkou VOŠP). 
V únoru jsem s rodinou lyžovala a užívala si sněhu v Itálii v Monte Bondone. Byl s námi i přítel. Perfektní zimní dovolená!💓 Také se ze mě stala princezna na mém maturitní plese. 
Březen se nesl ve znamení randíček s přítelem. Vyhlíželi jsme jaro a teplejší dny. Zároveň jsme tak trošku cítili, že chceme náš vztah posunout. Byly jsme v tu dobu spolu více jak půl roku. Moc dobře jsme věděli co chceme. Neustále dojíždění a loučení nás unavovalo. Chtěli jsme spolu bydlet. Bohužel jsem měla před maturitou a nešlo to. Zároveň mi v březnu končil přípravný kurz na VOŠP. 

Ke konci března nám byt zčistajasna přistál do klína. Koukali jsme s přítelem jen tak ze zvědavosti, co se kde nabízí a jak bychom to finančně zvládali. A najednou se TEN NÁŠ byt zjevil. Na nic jsme nečekali, řekli jsme rodičům, že spolu chceme bydlet, sjednali si schůzku s majitelem a přemýšleli, jak bláznivé to celé je.

Nemyslete si, říct o tom rodičům nebylo snadné, oni to taky nebrali úplně lehce, ale vždycky jsme o všem mluvili. O tom, jak jsme sehnali byt a na co si dát pozor mohu napsat samostatný článek(Chcete?).
V dubnu jsme náš byteček začali upravovat k obrazu svému. Zároveň jsem se učila na maturitu a myslím, že se psala státní slohovka? Já už nevím 😂. S bytem se to ve finále mělo tak, že se do něj nastěhoval nejprve přítel a já v něm o víkendu přespávala. Přes týden jsem však byla u rodičů. Dohoda zněla tak, že se přestěhuju až po zvládnutí maturity. Což jsem naprosto respektovala.






Květen byl jeden velký shon, maturita sem, učení tam, kafíčko sem, dortík tam. 




Červen? Ten utekl jako voda! Maturita byla úspěšně za mnou a já se tak zbavila obřího břemene. Taky jsme se konečně mohli sestěhovali s přítelem do bytu 💙💚 a začít spolu žít. V červnu nás čekala naše první společná dovolená - Chorvatsko, o tom je článek ZDE a ZDE. Ke konci měsíce jsem úspěšně složila přijímací zkoušky na VOŠP.
Červenec se zdál být perfektním měsícem. Oslavila jsem narozky v Drážďanech s kamarády a přítelem, tančili na Holi open air festivalu, užívali si společného bydlení. Pak přišla ta špatná část. Umřel mi můj ušatý, králičí člen rodiny. Díky tomu jsem napsala článek "Jak se vypořádat se smutkem". V tu dobu jsem potřebovala vypnout, odreagovat se. Podařilo se mi to na apartmánu na Lipně - článek ZDE.
V srpnu proběhla kolaudace našeho bytu. Opékali jsme buřty, chodili po střeše Lucerny a kupovali mňamky na farmářských trzích na Náplavce v Praze. Ke konci srpna jsme si sbalili kufr a odjeli do Itálie. Cesta vedla např. přes Lago di Garda, Veronu, Lido di Jesolo...článek ZDE. Přítel mi také splnil jeden z mých snů - řídila jsem Ferrari!
V září se ženil můj brácha. Zkusila jsem si roli družičky a přivítali jsme v rodině nového člena - bráchovu manželku. Nástup na VOŠP jsem také zvládla.
V říjnu jsme s přítelem podnikli spontánní výlet do Budapešti. Tam bylo nádherně! Přečíst si o tom můžete ZDE.
Listopad mi vzal dalšího zvířecího, psího člena rodiny. O tom jsem vám ani nepsala, protože jsem neměla sílu, cítila se bez života, smutná, prázdná. Listopad byl zároveň zlomový v mé léčbě akné. Začalo používání Face Upu - recenze ZDE. S rodiči a ségrou jsme se odreagovali na koncertě Hurts, zmínka o nich ZDE.
Prosinec byl hektický. Jedna seminární práce sem, blížící se zkoušky tam, zápočty sem, stres tam a tady a všude! Na Vánoce a svátky jsem si však školu tak trochu zakázala a odsunula ji stranou. Nesmím zapomenout na naše rok a půlroční výročí s přítelem! 💙💚 A na silvestra? To jsme odjeli do Vídně..ta nám snad přinesla lepší rok(článek bude, nebojte). Víte, já si nemyslím, že můj rok 2017 byl špatný, naopak! Přeju si ale jednu věc, aby mi rok 2018 nebral nikoho blízkého. Nejsem na to připravená...
---
 Novoroční předsevzetí si nedávám. Jsou to spíše plány a sny. Určitě chci dotáhnout do konce projekt, který pro vás připravuju. Moc se těším, až vám budu moct představit alespoň první část 😇.
 Tušíte, co to bude?




Jo a málem bych zapomněla! Dne 8.1. 2018 oslavil můj blog své 1.narozeniny!
-Anička
Nezapomeňte mě také sledovat na ostatních sociálních sítích
Pokud máte rádi moje články, dejte mi prosím vpravo v menu odběr a followněte mě na instagramu(annevenkrbcova) a youtube(Anna Venkrbcová). Pokud mi navíc do komentářů napíšete VAŠE ostatní sociální sítě - ráda vás follownu zpátky💓

42 komentářů:

  1. moc pěkně sepsané, ani mi nepřišlo, že jsme spolu tolik věcí zažili!💓

    OdpovědětVymazat
  2. Procestovala jsi toho celkem dost teda :) Obě fotky ze svatby jsou naprosto úžasné! Moc vám závidím, že spolu bydlíte s přítelem :) Také mě v tom roce opustil velmi blízký člověk. A to jsem v roce 2016 řekla, že na další pohřeb půjdu tak nejdřív za 20 let :( Ale tak snad vše zlé je k něčemu dobré... Budu se moc těšit na článek o Vídni :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, ztráta je vždy těžká :( Každopádně děkuju moc! Článek o Vídni snad bude brzy :)

      Vymazat
  3. Měla jsi krásný rok a to jsi určitě ani nezmínila všechny skvělé věci, co jsi zažila a dělala! :) Já si vždy takhle okolo konce roku/začátku nového projíždím galerii v mobilu, nebo třeba instagram a vzpomínám, co jsem zažila a jak moc jsem si ten rok vlastně užila a ten pocit je fakt skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zmínila jsem opravdu jen to, na jsem si zrovna vzpomněla, ale bylo toho určitě mnohem víc :) Já mám právě nový mobil, takže jsem tam měla jen polovinu roku :( :D a ty předešlé fotky jsem musela pracně hledat v PC.

      Vymazat
  4. Koukám, že sis uplynulý rok užila pěkně s přítelem. Muselo to být super! :) Ten byt ti závidím, hehe. Je super, že jsi to všechno tak zvládla - maturitu, příjímačky, stěhování a konec konců i vypořádání se se ztrátou mazlížků. Je to smutné, ale je to život. Nikdo tu nebude věčně. Ať je ten letošní rok ještě krásnější! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, s přítelem jsme tento rok podnikli opravdu hodně věcí :) Sama se divím, že jsem se z toho všeho nezhroutila, jak toho bylo tolik :D Děkuju moc za krásný komentář!

      Vymazat
  5. Jo, taky se měním skoro pořád. Myslím, že všichni to tak máme :). Tvůj rok vypadá dobře, jsem ráda, že jsi si ho užila :) ty výlety ti závidím :)
    https://michelle-and-her-world.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že to někdo cítí stejně :) Děkuju moc za komentář! :)

      Vymazat
  6. Nakonec jsi měla krásný rok :) Já si myslím, že ty lepší i horší momenty k životu patří :) Držím palce, aby tento rok byl podle tvých představ :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo patří, ale ne vždy je na ně člověk připravený :) Děkuju moc!

      Vymazat
  7. Prožila jsi super rok! No a tenhle bude určitě taky bomba:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  8. Je mi opravdu líto těch mazlíku, snad se letos nic tak špatného dít nebude.
    Měla jsi opravdu krásný rok, kde jsi toho spoustu zažila. V těch šatech na maturitní ples ti to opravdu moc slušelo! :)

    Článek o bytě rozhodně napiš, bude to dost přínosné pro hodně lidí. :)
    A panejo! Řídit Ferrari muselo být něco. :o Jednou bych to taky chtěla zažít. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ne, děkuju moc! :) Jo ty šaty byly kouzelné, škoda že jsem je musela vrátit :D Okok, píšu si článek o bytě na seznam :D To Ferrari bylo boží, připadala jsem si dost drsně :D

      Vymazat
  9. páni, tak moc ti závidím to, že už máš tu proklatou maturitu za sebou, stihla jsi toho za ten rok poměrně dost, což to je moc dobře :P Taky se těším až to bude zamnou a budu mít klid :P S přítelem vám to moc sluší :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, taky to zvládneš :D! Když jsem to dala já, ty taky. A děkujeme moc :)

      Vymazat
  10. Doufám, že můj rok bude podobný, jako ten tvůj :) Článek o tom, jak jste hledali byt, bych uvítala. V létě se plánujeme s přítelem taky sestěhovat, tak by se mi to šiklo ;)

    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak super, píšu si t´článek na seznam :) Ráda ho pro vás napíšu.

      Vymazat
  11. Já věřím, fakt věřím, že letos bude lépe! Minulý rok mě hodně posunul jelikož se stalo hodně špatných věcí.
    Moc se mi líbí tvůj článek a doprovodné fotky. :) Dobře se na to kouká a ještě lépe čte.
    Měj se hezky a lépe a lépe! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tomu věřím! Loňský rok byl nejhorší za posledních pár let. Děkuju moc za pochvalu! Ta se taky krásně čte :)

      Vymazat
  12. Je mi moc líto králíčka i pejska :(( Ale na druhou stranu jsi měla úžasný rok a moc ti to s přítelem přeju ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo chybí mi, ale bohužel je to koloběh života. A děkujeme moc! :)

      Vymazat
  13. Máš hezký život. Já se taky stěhovala v 19 hned po maturitě, ale první rok jsme se pak nikam do zahraničí nepodívali, neb veškeré finance padly na byt. Vy bydlíte i cestujete - to je krása a můžu jen závidět. :)

    Když mi odejde mazlíček, tak si vždy říkám, že jsem se snažila udělat maximum proto, aby byl na světě spokojený, cítil se milovaný. Je to přirozený koloběh, se kterým toho moc neuděláme, a když odejde na sešlost stářím, měl by to být spíše důvod k radosti. V tomto ohledu mě potkánci, které chovám, o smrti hodně naučili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Je pravda, že nemáme nijak extra vysoký nájem, takže nám na to cestování něco zbylo :) Taky mám úsporné auto, které tolik nežere :D Děkuju moc za milý komentář! :) Je pravda, že je to koloběh života, ale bolí to.

      Vymazat
  14. páni, měla jsi super rok :) takový článek mě nikdy nenapadl :D

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Jo shrnutí je super, pak si to za pár let zpětně čteš a vzpomínáš :)

      Vymazat
  15. Je videt ze pritel je pro tebe všim, i velkou oporou, a je to krasny, cist o tak nadhernem vztahu, na byt a společne bydleni jste si museli počkat, jako ja s přitelem, ale jak se rika, kdo si pocka ten se docka, myslim si ze nema cenu neco extra uspechat, protoze pak treba prijdou komplikace nebo se neco nepovede a clovek je akorat zklamany, moc vam to preju :) a jsi sikovna se vsim, se skolou, a co se tyce tech smutnejsich veci, tak to chodi, je to smutne, ja uz jsem si timhle taky prosla, a kdo nemel domaciho mazlicka, a navic psa, ktery je s rodinou x let, jako clen rodiny, a pak najednou po letech neni, ten to nepochopi. je to smutne, ale je to soucast zivota. je jasny ze dalsi mazel ho nenahradi, ale zaplni aspon prazdnotu, a ty mas vzpominky ktere ti uz nikdo nevezme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano je pro mě vším, společně s dalšími lidmi :) On je součást rodiny. Přesně, kdo si počká, ten se dočká. Děkuju moc za krásný komentář! Takové dlouhé čtu nejradši :)

      Vymazat
  16. Měla jsi pěkný rok! :) A takovýhle tipy článků mě baví číst :)! Jinak to bydlení s přítelem je pěkný, že ti to takhle vyšlo :). My to plánujem delší dobu, ale je to složitější :D :) mělo to jít letos v tuhle dobu, ale museli jsme to posunout, tak se nehorázně těším, až se to konečně povede, protože budem spolu zachvíli 2 roky a chtělo by to soukromí :D :).
    Jinak doufám, že rok 2018 bude taky tak úspěšný!! :)

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že tě článek bavil! :) Přeju vám, ať bydlení vyjde. Je to skvělé :)

      Vymazat
  17. Páni, měla jsi celkem krásný cestovatelský rok. Musím říct, že na plese jsi musela být skutečně princeznou, protože na té fotce ti to fakt moc sluší. Také gratuluji k tomu bydlení, štěstí se na Vás usmálo. Stejně Vám to spolu moc moc moc sluší! ♥ A také gratuluji k vysoké škole, je to boží. Nejradši bych teď někam vycestovala, když čtu o tom tvém cestování. :-)

    Na projekt se ohromě těším, i když vůbec nevím, o co jde a půjde. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Miluju takové dlouhé komentáře. Vždy vykouzlí úsměv. Těším se,až budu moct projekt prozradit, zatím se na něm stále pracuje :)

      Vymazat
  18. Ten článek jsem četla :D Je to zajímavá věcička,ale to je prostě LED světlo červené ne? :) udělalo ti to ale parádní službu :D Jakože fakt se ti to hrozně zlepšilo :) Já takové projevy akné nemám právě :D Mám ho celkem dost mírný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Face Upu jsem psala, i jak funguje :D Určitě to najdeš i na jejich stránkách :)

      Vymazat
  19. To je pěkné, když pak cítíš, že je ten vztah posunout a zrovna vám vyjde dobrý byt. :) Je skvělé, že do toho spolu cestujete. :)
    Já se stěhovalo něco později, nějak ve 21 letech myslím, ani nevím. :D
    Řídit Ferrari muselo být super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za komentář :) Oba jsme cítili, že to chce posunout na další level a nějak nám to všechno spadlo do klína :) Ferrari bylo božííí <3 :D

      Vymazat
  20. veľmi pekné zhrnutie, riadne veľa ste toho precestovali ;) takéto články mám hrozne rada!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :)Jo cestovali jsme hodně, ale stále chceme víc :D

      Vymazat
  21. Great post, dear!
    I'm following you and I hope you will follow me back. :)

    adellinasworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat