Inspired by Budapest

Ahoj!
 
Vím, že nevyšel článek v plánované dny, ALE (!) je to z jednoho velmi příjemného důvodu - totiž byla jsem s přítelem v Budapešti! Toto město mě tak okouzlilo, že se o své pocity musím podělit. Vím, že v Budapešti bylo teď hodně lidí, tudíž psali podobné články. Pojďme však ten můj trochu okořenit!

 

Do Budapešti jsme vycestovali autem, které jak jsme již později zjistili, krásně do města zapadalo, protože Suzuki Swift tu stál doslova na každém rohu 💓. Cesta vám přes Slovensko zabere přes 5 hodin. Ubytování nám zajistil Hotel Bestline, který je cca 20 minut mimo centrum. 


Výsledek obrázku pro al dente budapešt

Původně jsem uvažovala, že tento článek nazvu "Mých nejdelších 160 m v životě", protože těsně před cílem, se stalo na hlavních silnicích hned několik nehod. Díky tomu jsme vystáli cca 2 hodiny odbočku dlouhou 160 m. Jasný, mohli jsme to objet, ale na té objížďce se stala nehoda další, tudíž jsme byli uvězněni 😁. Díky tomu jsme pak na velmi pozdní večeři jeli mimo tato místa. Konkrétně do jedné z nejútulnějších restaurací, kterou jsem kdy viděla - Restaurace Aldente (adresa - Budapest, Krúdy Gyula u. 9, 1088 Maďarsko). Později jsem zjistila, že je tato restaurace podle Tripadvisoru na 45. místě v žebříčku!


 

Následující den jsme stihli pěšky projít 16 kilometrů dlouhý okruh, ano čtete správně 😁. Jak jsem okruh naplánovala pomocí Google maps naleznete ZDE, nebo níže na klikacím obrázku. Auto jsme zaparkovali u řeky u Marriot hotelu. A jelikož byl víkend, měli jsme parkovné zdarma! 😇.
 

Po tomhle okruhu jsme navštívili místní Spar supermarket, nakoupili si jídlo a vydali se autem na Markétin ostrov, kde byla naším hlavním cílem zpívající/perlivá fontána 😊.

 
Mimo klasická turistická místa, jako jsou boty na břehu Dunaje nebo Parlament jsme se došli podívat i na údajně nejvíc trendy budovu firmy ING/NN. Na oběd jsme si zašli do Tripadvisorem vyhlášené restaurace Robinson, která se nachází u vody v krásném City parku. V průvodci jsem nenašla ani nádherné Budapest Eye😊.
 

 
Druhý a zároveň poslední den už nám nepřálo slunečné počasí, avšak to nás neodradilo od návštěvy Citadelly na Géllertově vrchu. Odtud jsme utekli za teplem do Starbucksu na Budínském hradě. Potom, co jsme dočerpali síly nás čekalo poslední místo - Rybářská bašta! Ta se mi moc líbila 😊. Tento okruh máte též ZDE zanesený v Google mapě nebo na obrázku níže.



Další tipy a užitečné info najdete u fotek níže 💓⇩
 
Pro Budapešť jsou typické žluté tramvaje a samozřejmě Parlament, který má dokonce 700 místností!
Starbucks u Marriot hotelu
  I mosty zaujímají v Budapešti svou významnou pozici. Spojují totiž část Buda a Pest, dohromady tedy tvoří Budapešť. Tato fotka je focena z Řetězového mostu.
 
 
 
Tato fotka sice není moje (zdroj), ale byla by škoda vám neukázat nádheru, kterou v sobě Robinson restaurace skrývá. Navíc se nachází hned vedle Náměstí hrdinů, viz Památník Tisíciletí se sochou archanděla Gabriela vlevo. 
 Z Náměstí Hrdinů vede Andrássyho třída přezdívaná jako pařížská Champs Elysées.
 
Za Budapest Eye jsme platili v přepočtu 230 Kč/osoba. studenti/rodiny/důchodci mají dokonce slevu. Zde šlo platit i kartou 😊. Z kola se nám naskytl krásný výhled na celé město, tedy kromě řeky, tu jsem moc neviděla 😁. Kabinku jsme měli celou pro sebe a kolo se s námi "otočilo" cca 5x.
 
 
 
Markétin ostrov má své vlastní placené parkoviště. Za hodinu zaplatíte cca 45 Kč. My tu byli dvě hoďky a ostrov jsme si celý tam i zpátky prošli (další 4 km v nohách). Ostrov je nádherný a doporučuji ho opravdu všem!😍
 
 Z Citadelly se vám naskytne takovýto výhled. My se k ní přiblížili autem, zbytek jsme museli po svých, ale myslím, že sem jezdí i autobusy 😊. 
 
 

Rybářská bašta a výhled na Parlament. Zde se nacházel i onen Starbucks 😁.
 
 
 
Byli jste někdy v Budapešti? Co se vám líbilo nejvíce? 
-Anička
Nezapomeňte mě také sledovat na ostatních sociálních sítích
Pokud máte rádi moje články, dejte mi prosím vpravo v menu odběr a followněte mě na instagramu(annevenkrbcova) a youtube(Anna Venkrbcová). Pokud mi navíc do komentářů napíšete VAŠE ostatní sociální sítě - ráda vás follownu zpátky💓

30 komentářů:

  1. Hlavně, že se ti tam líbilo, samozřejmě hezký obrázeky

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že Budapešť je v poslední době hodně oblíbená, asi bych si ji měla přidat na seznam chci navštívit. :D Po těch místech, co mám v plánu, se třeba dostanu i tam. :)
    Koukám, že jste zrovna měli smůlu na cestu, někdy se fakt nedá dělat vůbec nic, než s tát v koloně.
    Hodně jste toho nachodili, je fajn, že jsi vymyslela takové pěkné trasy. :)
    Ten ostrov s Citadelou mě zaujaly nejvíce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už do Budapešti chci dlouho a zrovna mi cesta tam vyšla v době, kdy je velmi oblíbená :D Vtipné. Citadellu a ostrov určitě navštiv :) Děkuji za milý komentář.

      Vymazat
  3. Pěkné fotky, v Budapešti jsem nikdy nebyla, ale celkem bych tam zajela :) 700 místností v parlamentu, tam bych se nechtěla teda ztratit :D o kolonách na silnicích mi ani nemluv, to mi stačí bohatě tady v Česku, proto jsem si oblíbila létání :D :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych se tam nechtěla ztratit :D! Joo,zácpy zvlášť v autoškole jsou hrozný, taky jsem jich pár zažila.

      Vymazat
  4. Budapest je krasne mesto :) inak tu nehodu vam teda nezavidim, ked sme tam boli s priatelom, tiez sme vela chodili peso a potom sme sa z toho par dni spamatavali :D
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My po tom dni necítili nohy, teda oprava - cítili až moc, málem jsme nevyšli jedno patro do našeho pokoje :D

      Vymazat
  5. Máš moc pěkné fotky! Do Budapešti bych se chtěla podívat, ale během školního roku to asi bohužel nepůjde :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Třeba to vyjde někdy o volnu, určitě to stojí za to!

      Vymazat
  6. Ja byla v Budapesti jednou, jeste na zakladni skole, a uz si to tolik nepamatuju, a vim ze bych se tam chtela znovu vratit, abych si to vic a znovu vychutnala, premyslim o vanocnich trzich, jeste uvidime, kazdopadne krasne fotky a s pritelem vam to moc slusi. rozhodne az tam pojedu mrknu zas sem a na tvoje tipy na paradni mista :) z tech fotek jak pises i vidim neco mi taky pripomina Pariz a neco zas Londyn :D :) ale i tak je to Budapest a vypada krasne i z fotek, ale verim ze realne musela byt jeste lepsi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by si tam měla znovu zajet a svojí paměť obnovit! :D Přesně jak píšeš, v jednu chvíli mi to připomíná Londýn, potom je to typicky maďarské a najednou je tu nádech Paříže :D Děkuji za milý komentář :) !

      Vymazat
  7. Skvělý článek a krásné fotky ♥
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Budapešť je opravdu tak krásná! :) Byla jsem tam cca před měsícem a naprosto mě okouzlila, doufám, že se do ní co nejdřív znovu podívám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Také se tam chystám vzít přítele :) hlavně z toho důvodu že doufám, že to nebude předsražená destinace :D tyhle typy se mi budou hodit, až tam pojedem :) jinak už jsem si tě přidala na blog, tak se mrkni :) doufám, že to takhle může být :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho tam vezmi, bude nadšený. Cenově je to kolikrát levnější, než Praha, takže nám to přišlo dobré :)

      Vymazat
  10. Krásné fotky! :) Budepešť bych taky hrozně ráda chtěla vidět a tvým článkem mě zaujala ještě víc ! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Budapešť je už dlouho v mým seznamu vysněných měst, kam se chci podívat! :) Fotky jsou super a hrozně se mi líbí i zpracování článku - že si přidala mapku s vaší trasou a tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Snažila jsem se ten článek trochu kořenit, když teď spousta blogerek o Budapešti také psala.

      Vymazat
  12. To muselo být úžasné! Jednou bych se tam rozhodně chtěla podívat:)
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  13. Už se tam taky potřebuju podívat, snad na jaře.

    OdpovědětVymazat
  14. já Ti tak závidím, podle těch fotek bych tam hned jela! Krásný článek!

    OdpovědětVymazat
  15. Hezké fotky, pěkně jsem si početla :)
    I já bych ráda byla v tvých oblíbencích, pokud se ti bude líbit můj blog :)

    OdpovědětVymazat