Kam do Prahy NA KAFE? Project #2

Dneska bych vás ráda pozvala na procházku Prahou a to rovnou do mých oblíbených kaváren, kde vaše chuťové pohárky potěší nejen výborná káva (klidně i ledová v těchto horkých dnech), ale i limonády a bezva zákusky. Takže nahoďte letní outfit a hurá do Prahy!

Pro ty z vás, kteří nejste z Prahy to asi nebude extra záživný článek, avšak pokud někdy podniknete do Prahy výlet, můžete se inspirovat 😊.


Šťastná kavárna

www.facebook.com/stastnakavarna
Adresa: Ladova 2045/1 12800 Praha 2

Zde najdete mimo výborné kávy také velmi milý personál - zamilovaný pár, který se rozhodl splnit si svůj sen😊Specialitou kavárny jsou jejich vlastní a nejvíc roztomilé puntíkované hrníčky! Kavárnu jsem navštěvovala velmi často, protože je doslova hned vedle mojí bývalé školy 😅 Ceny tu nejsou nějak extra vysoké (cca 50-60 Kč za cappucino/latte). Též zde najdete spoustu zdravých dortíků, sandwichů a pochoutek. Doporučuji Stracciatella dort, arašídovou kuličku, hummus, nebo třeba tousty! Vše vám navíc zabalí s sebou. Vše si můžete vychutnat i venku.


Kavárna co hledá jméno

http://kavarnacohledajmeno.cz/
Adresa: Stroupežnického 10, Praha 5

Tato kavárna je proslulá nejen svým jménem, ale hlavně prostředím a  akcemi, které se zde pořádají. Já zde byla jednou, protože to nemám nikdy úplně při cestě. Navíc je tady věčně narváno. Je však nutné podotknout, že kávu tu mají výbornou, stejně tak jako dortíky či jiné pochutiny. Zajisté mě nejvíce okouzlil interiér bývalé truhlárny, kde se teď kavárna nachází😊.






Wine Food Market

http://www.winemarket.cz/
Adresa: Strakonická 948/1, 150 00 Praha 5-Smíchov


O tomto konceptu ještě mnoho uslyšíte, ale pojďme se teď zaměřit na jejich kavárnu a cukrárnu, kde si můžete vychutnat pouze a jen italské dobroty! Moje klasika je tiramisu a caffe latte. Personál vždy milý, vyhoví každému přání - i kafíčku do termosky. V kavárně vám navíc bude dělat společnost milý loskuták Pepino, který velmi rád zdraví slovem "čau" 😁. Výhodou této kavárny je hlavně otevíračka v 7. Může se zdát, že je to brzo, ale již v tuto hodinu zde bývají první podnikatelé a manažeři 😊.


Starbucks

http://www.starbuckscoffee.cz/
Vyhledej svojí kavárnu - http://www.starbuckscoffee.cz/store-locator/search




Nebyla bych to já, abych tady nezmínila Starbucks 😃 Mám ráda jejich Caramel Machiatto (hlavně proto, že už ho potom nemusím sladit), Teavana čajíky a wafli se šlehačkou a karamelem. Milovala jsem i jejich Red Velvet dortík, ale ten už teď nikde nemají 😞 Mé nejoblíbenější kavárny jsou na Pražském hradě - ta má i ten nejhezčí výhled. Kavárna na Zličíně u Ikei - klidné posezení a na Andělu - s venkovním posezením.






A jaká je vaše oblíbená kavárna? Piště i pokud nejste z Prahy, ať mám tipy 😊
-Anička

35 komentářů:

  1. Už se těším, až je všechny po přestěhování vyzkouším! :) O Kavárně co hledá jméno už jsem slyšela snad 100krát, tak jsem na ni fakt zvědavá. Pokud někdy zamíříš do Hradce, zajdi na Náplavku. Není to vyloženě jen kavárna, ale je to tam fajn.

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle článek je přesně něco, co jsem hledala! Do Kavárny co hledá jméno se určitě někdy mrknu, ale možná zkusit i ty ostatní, teď za mnou do Prahy přijede kamarádka, tak mi tvůj článek určitě pomůže :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super! Jsme ráda, že se článek hodí :)

      Vymazat
  3. Kafe moc nepiju, takže nejsem znalec na kavárny, ale jednou jsem byla v Praze v kavárně Pražírna a tam to bylo fajn :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kavarna co hleda jmeno jje ted hodne in. A ja tam jeste nebyla! :'( a starbucks je klasika <3 aaz na too ze v mym meste ho nemaame :D aale je to coosta. Taky dobry :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je IN hlavně kvůli svému jménu a prostoru si myslím :D Starbucks je láska :D

      Vymazat
  5. Super tipy na kavárny. :) S kamarádkou jsme byly schopné v kavárně prosedět celé odpoledne. :D
    Jediné, co znám je Starbucks, ale Latte mi u nich moc nechutnalo, zato Mocha bylo výborné. :)
    Já ráda chodím do Costa Coffe, tam se mi líbí ty jejich speciality. :) A taky jsem párkrát byla v Paulovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též jsem schopná prosedět v kavárně celé odpoledne :D Costa Coffee mi moc nejede - nevím proč :D

      Vymazat
  6. Síce nie som z ČR, ale mám v pláne ísť sa pozrieť niekedy do Prahy ♥ Najviac ma zaujala Kaviareň čo hľadá meno :) Tak snáď sa mi ju podarí niekedy uvidieť.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem obrovský milovník kafe, a bydlet v Praze, hned bych dala na tvoje tipy. Starbucks je má pražšká láska, miluju ♥

    OdpovědětVymazat
  8. V Praze je nejlepší Coffee Room a víte proč? Protože tam dělají mí kamarádi. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taj to je zatím nejlepší komentář :D dostanu nějakou slevu i já?

      Vymazat
  9. Miluju kafe, dříve jsem chodila do Starbucksu, ale pak mi došlo jak předražený a nic moc kafe tam mají :D. Teď nejvíc chodím do Cross Cafe, ale chci někdy zkusit Kavarnu co hledá jméno, ale hodně jsem slyšela, že je přeceňovaná, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahé to je, ale jednou za čas mi to fakt nevadí :) Cross cafe mám taky všude kolem, jen jsem tam ještě nezavítala :D

      Vymazat
  10. Já bohužel, nejsem z Prahy ale můj přítel ano, takže až si někdy udělám za ním výlet a budeme mít na plánu někam jít, tak určitě zkusím zapátrat po těhle kavárnách :D

    OdpovědětVymazat
  11. keďže kávu nepijem tak tam by som mohla ísť akurát tak na koláčik a kakao :D ale atmosféra by to mohla byť každopádne super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají tam i limči a výborné jídlooo <3 :D Tak uvidíš :)

      Vymazat
  12. Já mám v Praze nejraději kavárnu Cacao, Cafe Cafe a Starbucks :) moje nejvíc top :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Cacaa a Cafe Cafe jsem se ještě nedostala, protože vždy když jsem tam byla, tak narváno :D Heh. Ale díky za připomenutí :)

      Vymazat
  13. To se hodí, sice nejsem kavárnová, ale budu na podzim měsíc v Praze, tak se alespoň po něčem podívám :) Díky za tipy. Krásný blog.
    Ejnets v Lisabonu
    Zajímá tě cestování? Přidej se do naší skupiny pro Czech Travel Bloggers TADY :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já osobně do kaváren moc často nechodím, spíš chodím často na sushi a to hlavně v poslední době :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sushi nejím, ochutnala jsem jednou, málem jsem to vrhla, podruhé jsem zkusila to bez řasy a též jsem to málem vrhla, takže mám asi smůlu :D nesedí mi tam ten rýžový ocet.

      Vymazat
  15. Ač jsem Brňák, pokud zase někdy zavítám do Prahy, ráda tyhle tipy využiji. Děkuji :-)
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj když jedu do Prahy , což je bohužel velmi málo . Tak rozhodně jdu Starbucks na karamelovy Machiato . :) Jinak z nám dobrou kavárnu u nás ve městě a jmenuje se MAXIM. Dělají ji tam vše velmi dobré ale ja si tam hlavně to latte , machiato , frape nebo moccacino . :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karamelový je nejlepšííí <3 Děkuji za tip na MAXIM kavárnu :)

      Vymazat
  17. Byla jsem akorát ve Starbucks, a to neni zrovna moje nejoblibenejsi kavárna, jestli se tomu tak dá rikat. :)
    Jinak z mych oblibenych v Praze je to určite Místo, Marmeláda, nebo Biozahrada, snazim se nachazet nove a zajimave kavarny, a nejradsi mam takove ty mensi, odlehlejsi, kam kdyz prijdu, tak neni velky šrumec, a nemusim si dlouze rezervovat misto dopredu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Biozahrada zní zajímavě, díky za tip. Místo znám také, teda jen z hovorů ostatních.

      Vymazat
  18. Bohužel bydlím docela daleko, ale kávu miluju a až někdy budu v Praze a okolí zkusím zajít :)

    OdpovědětVymazat