BACK TO SCHOOL - Tipy, jak přežít!! Project #3


Škola se kvapem blíží a nás čeká zase učení mučení až do večera📝📘📙📗. Nezoufejte, školní dny si můžete mnoha způsoby i zjednodušit a zpříjemnit. Že to nejde? Omyl. Ukážu vám, jak jsem si školní dny zpříjemňovala já a co mi všechno pomohlo. Přece jenom jsem úspěšně a bez jediné 4 odmaturovala na škole, která mě absolutně nebavila!
Řeknu vám to na rovinu. Nejsem studijní typ a nějaké šprtání není nic pro mě. Takže jsem dělala všechno ostatní, jen ne učení(a to často i při hodinách). Jak jsem tedy sakra uspěla?!

1. Vždy večer před novým školním dnem jsem si připravte outfit - DO DETAILU, tedy včetně bot, kabátu, šály, doplňků a já nevím čeho. Není totiž nic horšího, než když ráno nevíte,co na sebe a nevíte co jak zkombinovat. Ještě ke všemu s botami! Vím, že jste vždycky po náročném dni líní, ale tohle je fakt důležitý. Ráno budete mít alespoň více času na snídani!

2. Stejně jako oblečení, si večer předem připravte školní batoh/kabelku! A to včetně všech sešitů, diáře, knížek a všech možných serepetiček. Též vám to ráno ušetří mnoho minut hledáním klíčů nebo opencard lítačky - to se mi stávalo furt.

3. Ráno začněte snídaní! Ať už jsou to kuličky s mlékem, ovesná kaše, chia pudink, vajíčka, či cokoliv jiného. Radši si o 10 minut přivstaňte a najezte se. Dodá vám to energii a v MHD se vám nebude chtít spát. Nedoporučuji jablko na lačný žaludek, vždy mi je blbě 😁.

4. S sebou si vezměte svačinu a oběd - pokud máte ve škole bufet s mikrovlnou troubou, máte vyhráno! Též si udělejte obří termohrnek kafe, nebo čaje. Pokud si však berete kafe, nezapomeňte s sebou přibalit i vodu, protože káva jak je známo, dehydratuje.

5. V MHD se učte na test, který ten den píšete - já se při těchto cestách naučila nejvíc, protože mi většinou dobře funguje krátkodobá a fotografická paměť. Pokud nic v ten den nepíšete, vezměte si alespoň knížku a sluchátka! Nebudete tak vnímat řvoucí dětičky, nebo brblající stařečky 😂.

6. Ve škole si v klidu všechno připravte, dojděte si na záchod a tak. Budete alespoň na první hodinu v klidu. Pokud vás čeká zkoušení již první hodinu, dejte si banán, nebo oříšky. Podporují myšlení.
7. Během hodiny především poslouchejte výklad nebo se ptejte na nejasnosti - šplhnete si(klasik já)😅. Navíc posloucháním se nejvíc naučíte. Nemusíte se pak šprtat celé dny. Také si pište alespoň trochu zápisky, vyplatí se to. Nebudete si pak muset fotit sešit kámošky 😀 V klidu si popíjejte kafe a NEmyslete na to, kdy už bude konec, akorát se tak hodina prodlouží.


8. O každé přestávce si něco malého snězte, budete pak příjemnější. Nezapomeňte ani na pitný režim. O velké přestávce se pak určitě jděte projít - protáhnout nohy se po celých hodinách sezení vyplatí. 

9. Zapisujte si každý úkol/zkoušení/test do diáře! Hlavní je jedno určité místo, ne všude možně. Je jasné, že takhle pak spoustu věcí zapomenete! Také používejte různá lepítka a barevné rozlišovače. Mně hodně pomohly.

10. Při cestě ze školy si odpočiňte, sešity nechte v tašce a nechte mozek vypnutý. 


11. Doma si dejte nějakou poobědovou sváču, napijte se a udělejte všechny úkoly - nenechávejte to na večer, nevyplatí se to! 
12. Připravte si outfit a tašku na další den.
13. Hurá do sprchy a spát😇.


Které tipy pomáhají vám?
-Anička

39 komentářů:

  1. Tenhle článek mi připomněl moje školní dny a úplně mi to zvedlo náladu!

    OdpovědětVymazat
  2. Super, tyhle tvoje tipy se mi líbí. :)
    To připravování večer jsem se nedokázala naučit, prostě jsem si připravovala až ráno. :D Vstávala jsem o hodně dřív, ale ráno jsem do sebe nedokázala nic dostat, takže jsem vypila jen hrnek čaje. Do školy jsem chodila nerada a ráno mi bývalo pravidelně špatně, takže jsem prostě nemohla se ani najíst. :/ Teď už si bez snídaně neumím den představit, ale snídala jsem až v práci, protože i teď hned po probuzení do sebe nic nedostanu.
    Poslouchání výkladu se mi osvědčilo, to jsem si věci pak zapamatovala z hodin a stačilo mi před testem si jen zápisky přečíst a dokázala jsem test napsat celkem dobře. Ale tohle šlo jen u předmětů, které mě bavily, horší byly předměty, které mě absolutně nebavily a prostě jsem se je nedokázala naučit, ať jsem se učila, jak hodně jsem chtěla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Já do sebe nedokážu nic dostat když vstávám dříve než v obvyklou dobu, takže třeba, když jsem měla mít nultou hodinu, též jsem měla s jídlem problém :D Děkuju za moc milý komentář!

      Vymazat
  3. Presne tieto tipy som si už osvojila. Všetko, čo sa dá nachystám večer a potom sa ráno nemusím stresovať. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja už mám po škole :( :D Celkom mi to chýba. Super tipy, veľa z nich som uplatňovala a zjednodušovali mi život :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to bude také chybět, to je jasné :D A děkuji za pochvalu :)

      Vymazat
  5. Super článek! Jen 7mička mi přijde pro mě trochu nereálná, jelikož se strašně špatně soustředím a neudržím dlouho pozornost. Dost se divím, co dělám na gymplu. :-) Ale snad ještě nějak ty 2 roky přežiju a odmaturuju. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Jo každý to má asi jinak, ale mě to poslouchání pomohlo opravdu nejvíce :D Určitě to zmákneš a vpoho odmaturuješ :)

      Vymazat
    2. Tak zkusím to nějak překousnout a začít poslouchat, věřím, že se to vyplatí. :D :)
      Jinak na Teen Wolf koukni, Dylan je tam úžasný! :D ♥ A můžu doporučit i Riverdale. ♥
      Vracet se budu určitě! :)

      Vymazat
    3. Zkus to :D! Díky za tipy :)

      Vymazat
  6. Pěkný článek, tohle ukážu asi mé mladší sestře, aby se ji tam pak lépe chodilo. :D :) Mě se zase třeba dobře učilo večer na testy, přes den jsem si udělala, co jsem potřebovala, zašla ven atd a večer si na hoďku sedla a stačilo. :D Musím říct, že bych se do školy nejradši zase vrátila. :D A jinak máš moc pěkný a zajímavý blog. Články píšeš opravdu moc pěkně, jde vidět, že tě to moc baví a dáváš si záležet. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Určitě jí to ukaž, třeba tímto pomůžu :) Hele večer mi asi nic do hlavy nelezlo, akorát se mi chtělo spát. Já si musela odbít všechno odpol, abych měla večer volný :D Jinak děkuju moc za pochvalu, vždy potěší! :)

      Vymazat
  7. Týjo, oni existujou školy, kde nechají studenty manipulovat k mikrovlnkou, wow. U nás jsem si vždycky připadala jak ve školce, protože na všechno potřebuješ dozor, aby sis náhodou neublížila :D
    S prvními čtyřmi body určitě souhlasím, dost mi to roky na gymplu ulehčilo. MHD u nás nemáme, takže jsem si vždycky učila o přestávce (smůla byla, když byl test 1. hodinu :D)
    Zápisky jsou dobrá věc, lepší vlastní než se učit od ostatních, to stejně nepřečtu :D
    Najíst se je určitě důležitý, obzvlášť proto, aby ti při písemce nekručelo v břiše nahlas (ups :D)
    Dělat úkoly odpoledne se mi povedlo tak třikrát (za gympl) :D
    Určitě je lepší si úkoly zapisovat než přijít ráno s vykuleným výrazem ,,my píšem jo?!" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano existují :D Teda jako, fungovalo to tak, že jsem krabičku s jídlem podala paní v bufetu a ta mi to hřála v její mikrovlnce :D

      Vymazat
  8. Já jím jablko vždy nalačno a je mi skvěle. :D Dříve jsem si před každým novým školním rokem říkala, že se zlepším, budu si všechno chystat večer, nebudu chodit pozdě a blablabla. Tento rok si říkám, že mi bude stačit když to přežiju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš dost silný žaludek :D Mně to nedělá dobře. Neboj, to všechno zmákneš! :)

      Vymazat
  9. Tipy jsou skvělé, většinu z nich dělám nebo znám. Mohla bych trochu víc praktikovat to připravení oblečení, pak stojím dvacet minut před skříní a nevím, co na sebe :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Zkus to, 20 minut můžeš místo toho hezky snídat :D! Aneb milovník jídla se ozval.

      Vymazat
  10. Když nad tím teď tak přemýšlím, tak vlastně vůbec netuším, co mi pomohlo přežít ty 4 roky na střední :D Ale určitě jedním z nejlepších pomocníků je připravit si tašku už ráno, cestou do školy se ještě učit na test, kafe a jídlo :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kafe a jídlo je nutností pokud nechceš být celý den mrzutá :D

      Vymazat
  11. Všechny ty aktivity zní tak pěkně a klidně :D :D škoda jenom, že od tý doby, co jsem na vejšce, skoro žádnou z nich nedělám :D do školy chodím zásadně bez svačiny, protože jí povětšinou nemám z čeho udělat, takže to pak školní bufet a menza zachraňuje .. na přednáškách povětšinou fakt nevydržím dávat pozor když mají hodinu a půl a o zapisování do diáře .. no kdybych to dělala, tak by byl život mnohem jednoduší fakt že jo :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj komentář mě pobavil :D Bez diáře nedám ani ránu, měla bys to zkusit hele :D

      Vymazat
  12. Super tipy :) některé z nich také praktikuji :D

    OdpovědětVymazat
  13. Střední už mám taky úspěšně za sebou, škola mě čeká, ale už to nebude takové, že bych se musela učit každý večer:) Naštěstí, protože upřímně... už by mi z toho hráblo:D I když mě moje střední škola bavila, tak jsou věci, které bych si nechtěla zopakovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už bych se na střední nevrátila :D Já se na tu svojí vejšku těším, uvidíme :)

      Vymazat
  14. To je parádní článek :) Přiznám se, že takový to "připrav si večer" si říkám vždycky, ale nikdy to nedodržím. A taky jsem vůbec nestíhala snídat, ale na vejšce máme nejdřív od 9, tak to už bych snad dát mohla! :D Moc se mi líbí tenhle tvůj projekt :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za pochvalu! :) Upřímně nevím, jak bych to mohla zvládat bez připravené tašky a snídaně - to by asi úplně nešlo :D

      Vymazat
  15. To jsou moc fajn tipy. Některé znám a používala jsem je (a o některých jsem si to ani neuvědomovala), ale s radostí k nim přidám další...a snad konečně i ty o kterých vím, ale nepoužívám je...protože ani nevím proč, jako třeba neodkládat učení -_- :) :D

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělý článek :) Naprosto se vším souhlasím, do povinné výbavy jsem si letos pořídila právě obří termo hrnek na kafe :D Jediné, co fakt nedávám je začít s učením a úkoly hned po příchodu ze školy, vždycky to nechávám až na ten večer, ale jak říkáš, málokdy se to vyplatí :) Děkuji za milý komentář a odběr blogu, jak jsem slíbila, odebírám i tvůj :)

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Termo hrnek chválím! :D Je to nutnost. Děkuji za odběr :)

      Vymazat
  17. Moc pěkný článek. Když si vzpomenu na své studijní léta, občas bych si to na pár dní zopakovala :-)

    OdpovědětVymazat