Nový začátek ve Vídni





Je to už skoro 2 měsíce, co jsme s přítelem oslavili Nový rok ve Vídni. Minulý silvestr jsme trávili v Benátkách (článek ZDE a ZDE). Letos to byla Vídeň. A že nám bylo blaze!💓








Dva dny před odjezdem byly ve znamení plánování. Pořídila jsem si k tomu papírového průvodce do kapsy. Bez něj nikdy nikam necestuju. Mám ráda, když si v něm vyberu místa, která nás zajímají😊.

Co jsem věděla jistě bylo, že chceme pravý vídeňský schnitzel 😁, takže jsem nám udělala rezervaci v restauraci Gulasch Museum. Řeknu vám, ten řízek byl ooobrovský. Byly to vlastně dvě porce s brambory a takovým bramborovým salátem 😊. Určitě restauraci doporučuji. Ale je asi pravda, že dobrý vídeňský řízek najdete zrovna ve Vídni na každém rohu😁.

Pro ty z vás, kteří sem pojedete autem, doporučuji k parkování podzemní garáže. My parkovali přímo v centru v garážích Georg Cochplatz a vyšlo nás to na něco málo přes 600 Kč na celý den. Měli jsme tak jistotu, že nám auto nikdo neodře nebo že nedostaneme pokutu za špatné parkování. Ty jejich parkovací zóny jsme totiž moc nepochopili, zvlášť když ani jeden neumíme německy😅.



Náš okruh (viz klikací mapa výše) začal u Katedrály sv. Štěpána, pokračoval přes krásné uličky a nádvoří ke Katolickému kostelu sv. Petra, odtud naše cesta vedla na náměstí Am Hof. Tady jsme začali mít chuť na vídeňskou kávu. Naivně jsme mysleli, že si na ní zajdeme do známé kavárny Café Central. Jak moc jsme se pletli 😁. Fronta do kavárny byla přes celou ulici, takže před kavárnou máme aspoň fotku. Je ale pravda, že rezervace sem udělat jde, ale během svátků bohužel nebyla možná.


Od kavárny jsme pokračovali k Hofburgu, který se mi moc líbil! Věděli jste, že prvních 6 místností tohoto habsburského komplexu patří císařovně Sisi? Nebo že k Hofburgu patří i světoznámá Španělská jezdecká škola? Ta bohužel měla zavřeno, ale ráda bych se jakožto bývalá jezdkyně koukla na tréninky slavných lipicánů 😊. U Hofburgu byly i vánoční trhy. 


Od Hofburgu naše cesta pokračovala na Karlsplatz. Během cesty nám začalo kouzlit nebe a udělalo se fakt krásně barevno😍. Z Karlsplatz jsme si to namířili do Starbucksu a z něj k Hundertwasserovým domům. Ty vypadaly v nočním světle jako halloweenská scéna. Byl to kouzelný okamžik! Možná za to mohlo i to těšení se na něco nového, co mělo za pár hodin přijít.

Poslední zastávkou našeho okruhu byl Prater. Ten jsme si celý prošli a nevynechali ani známé ruské kolo Wiener Riesenrad. Z něj jsme měli krásný výhled a z každé strany už se ozývaly první ohňostroje. Lidé se připravovali na velkou noc. Lístky na kolo jsme koupili online přes jejich ofiko stránky ZDE. Platili jsme je kartou online a na místě jen přiložili kód k naskenování😎.

Z Prateru jsme si to namířili do garáží, vzali auto a jeli si najít pěkné místečko, ze kterého budeme mít výhled na novoroční ohňostroj. To se nám podařilo a parkovali jsme na parkovišti kousek od Prateru (adresa: Franzensbrückenstraße 1020, Rakousko).

Ohňostroj byl kouzelný, ale na ten v Benátkách nedosáhl, ten se nám líbil více 😇. Je ale pravda, že koukat na novoroční ohňostroj ve Vídni v teple našeho auta byl teda luxus. Ihned po ohňostroji jedeme domů. Ve Vídni jsme tedy byli opravdu jen na skok.


A co váš silvestr? 😊



Pokud byste měli kdykoliv jakékoliv dotazy ohledně našich cest, neváhejte se ptát. Ať už v komentářích nebo na emailu. Ráda pomohu.

-Anička

18 komentářů:

  1. Vídeň mám moc ráda, takové příjemné město, kam se člověk rád vrací. My vždycky nechávali auto zadarmo v některé z bočních uliček mimo užší centrum a pak si dojeli pár zastávek metrem. Hofburg a Sisi museum jsou moc pěkné, v létě je krásný i Schönbrunn nebo posezení na břehu Dunaje. Měli jste krásný Silvestr! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bože Aničko co mi to děláš :D Jak já bych hned někam jela! My jsme s přítelem byli doma, zajeli do města na ohňostroj a stěží jsme (já) vydržela do půlnoci :D Přítel mi už kolik let slibuje, že spolu zajedeme na Vánoční trhy do Vídně autem, tak třeba už se letos odhodláme :D :) joo a ten veeelklej řízek je fakt drsnej xD

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Já byla celou dobu doma:D. Museli jste si to užít, je to tam nádherné:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. ve Vidni jsme byli s pritelem predloni na vanocni trhy, ale nemeli jsme to vubec promyslene, coz byl asi chyba, sli jsme opravdu jen na trhy a zpet na vlak. a navic jsem tehdy byla dost nastydla takze jsem si to tolik neuzila, ale i tak to byl prima vylet. je videt ze se opravdu vyplati si vsecko planovat do puntiku, pak cloveka malo co prekvapi. meli jste to skvele naplanovane i s parkovanim, to se mi libi. ;) a verim ze to muselo byt nadherne koukat na Vidensky ohnostroj ale chapu ze Benatky to muselo byt o dost lepsi. :) ja bych taky chtela na silvestra nekam pryc. mimo ČR.. treba to klapne letos. uvidime .) kazdopadne diky za tip :) je videt ze jste si to moc a moc uzili.

    OdpovědětVymazat
  5. Teda já ti závidím! Já ve Vídni nikdy nebyla :D Ale tak snad sis to tam užila, muselo to být super <3

    OdpovědětVymazat
  6. Je vidět, že jste si to pořádně užili.
    Ten řízek(y) jsi snědla celý? :D to je teda pořádná porce...
    My byli na silvestra s manželem doma, letos jsme to oslavili pěkně u televize v pohodlí domova :)

    OdpovědětVymazat
  7. My do Vídně chtěli jet už dvakrát, ale nějak z toho vždycky sešlo :D Tak jsme Silvestra slavili s přáteli :) Jinak obdiv, jak to máte vždycky hezky zorganizované, všechny naše cesty jsou hrozně chaotické, často se někde ztratíme, máme špatně udělanou rezervaci, vůbec si nepřijdu dospělá :D Auta se bojím, takže jedu maximálně kilometr na zastávku a tím končím :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
  8. Ježiš tak to je bezvadný, že takhle cestujete :) to ti moc závidím

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky, jela bych tam hned! :D a s tvým přítelem vám to spolu strašně sluší. Chci ti to říct už dlouho, ale vždycky na to zapomenu :D :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vídeň je krásná!! :) My do ní jezdíme pravidelně každou zimu a sice je tam teda narváno, ale má to tu správnou atmosféru. :)
    Ale musí se nechat, že řidiči jsou fakt příšerní.. :D

    B&M&P

    OdpovědětVymazat
  11. Nikdy jsem netrávila Silvestr mimo ČR. Ale proč ne, musí to být paráda.. :) Ve Vídni jsem byla na vánočních trzích.. je to nádherné město <3.

    OdpovědětVymazat
  12. Ve Vídni jsem byla loni či předloni (hah, vůbec netuším) a hrozně se mi tam líbilo. Všechno je takové velkolepé a obrovské a vlastně i čisté. Je to krásný město :)

    OdpovědětVymazat
  13. Pane jo, to musela být paráda. :-) Moc hezky strávený Silvestr. :-) A ten řízek, to bych nesnědla ani za celej den. :-D My jsme na Silvestr byli posedět s partou v hospodě, koukli jsme na ohňostroj, co byl ve městě, pobavili jsme se a šli jsme chrnět. :-D

    OdpovědětVymazat
  14. My byli letos s přítelem na Silvestra doma se známými, čím jsme starší, tím víc nás oslavy Nového roku přestávají bavit :D jinak Vídeň je nádherné město, jedno z mých milovaných míst, byla jsem tam xkrát a nejkrásnější vzpomínky mám na Vídeň z cyklistického sedla :) o prázdninách jsme jeli do Vídně s kolama stanovat a projeli jsme opravdu každý kout :) a bylo to zase něco jiného a nového, než chodit po památkách pěšky. Ale věřím, že novoroční ohňostroj ve Vídni musel být taky parádní zážitek :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tedy to musel být velmi pěkný silvestr, takhle v zahraničí! Já jsem byla v Rakousku, ale Vídeň jsem bohužel nenavštívila. Navštívila jsem Salzburg, kde to bylo také velmi pěkné :)!
    Pokud to vyjde, tak s kamarádkou plánujeme výlet do Prateru, tak snad to vyjde :)
    S přítelem vám to velmi sluší, přeji vám hodně nových cest! :*

    OdpovědětVymazat
  16. Ja som bola na Silvestra v Londýne a musím povedať, že to bol tiež extra zážitok. Ale to máš super, že takto sa s priateľom vezmeš a idete niekam spolu :) Pasujete k sebe :)

    KLAUDI

    OdpovědětVymazat
  17. Jéém tak to je super se takto sebrat a odjet na Silvestra pryč :) Musel to být zážitek :) Jsem zvědavá, kam vyrazíte oslavit Silvestra letos :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkně užitý Silvestr. :)
    Já nejradši trávím Silvestra doma, ale jet takhle někam do ciziny by mi nevadilo. :)

    OdpovědětVymazat