BACK TO SCHOOL - Co se starými učebnicemi? Projekt #3


Přestupujete na novou školu a ještě ke všemu na jiný obor? Máte staré učebnice, které již nebudete potřebovat a nevíte co s nimi?

Mám pro vás tip 😊.


Jelikož jsem dnešním dnem zahájila moje vysokoškolské vzdělání, nebudu již potřebovat učebnice ze střední, natož ze základky - zvlášť když jdu na úplně jiný obor😎. Řekla jsem si, co tedy budu se všemi těmi učebnicemi dělat? Přece je nenechám jen tak se válet na policích. 


Vualá, něco mě napadlo - co takhle antikvariát?

Výsledek obrázku pro old books tumblr

Trefa! Některé antikvariáty se totiž přímo zaměřují na výkup učebnic. Já si našla asi ten nejznámější v Praze a to antikvariát Eva Kozáková (Myslíkova 259/10, 120 00 Nové Město). Smyslem výkupu je, že vy dostanete zaplaceno za učebnice, které si pak ještě může koupit někdo jiný, super ne?

Související obrázek

Samozřejmě je nelogické, abyste se táhli se všemi těmi těžkými knihami, aniž byste věděli, zdali vám je vůbec vezmou. Já si na webu našla jejich email antikvariat_kozakova@seznam.cz, kam jsem všechny učebnice, včetně autora a roku vydání vypsala a oni se mi zpětně ozvali s tím, o které učebnice mají zájem. Předem říkám, že mi nevzali snad ani jednu matiku, protože těch je všude mnoho 😁

Knihy pak přinesete v jejich provozní době. Oni vám učebnice spočítají, okouknou a podle toho určí hodnotu, já za 13 učebnic - starých i novějších dostala 730 Kč (lepší, než aby se válely nevyužité doma ne?😊).


Více info se dočtete TADY.


Máte zkušenosti s výkupem učebnic?
-Anička

Nezapomeňte mě také sledovat na ostatních sociálních sítích
Pokud máte rádi moje články, dejte mi prosím vpravo v menu odběr a followněte mě na instagramu(annevenkrbcova) a youtube(Anna Venkrbcová). Pokud mi navíc do komentářů napíšete VAŠE ostatní sociální sítě - ráda vás follownu zpátky💓



31 komentářů:

  1. U nás v okolí bohůžel žádný není, nejbližší je až někde v Ostravě. :/ Ale několik knih se mi podařilo nabídnout a prodat, tak snad se podaří i ten zbytek. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super nápad, taky se chystám odnést staré učebnice do antikvariátu, mám tu totiž spoustu učebnic už od prváku a ještě jsem se nedokopala je tam odnést :D

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zase nechtělo vypisovat těch 40 titulů do mailu :D

      Vymazat
  3. škoda, že u nás antikvariáty nevykupují... ale našla jsem jeden v Brně, který však vykupuje jen o prázdninách, tak snad přístí rok :/

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY o nálepky na notebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, možná když tam napíšeš, ještě ti knihy vezmou :)

      Vymazat
  4. Taky jsem od pondělka studentem VŠ, a staré učebnice buď prodám nižším ročníkům nebo zajdu do antikvariátu :).

    www.maly-kousek-nebe.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se moc nižším ročníkům neprodávají :D Škoda.

      Vymazat
  5. Zrovna jsem přemýšlela, co budu dělat se starou fyzikou :D A taky mě napadl antikvariát (Eva Kozáková je asi nejlepší) a nebo se optám v nižších ročnících. Super článek pro ty, kdo neví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Eva Kozáková, je asi fakt nejlepší, třeba antikvariát na Andělu nic nechtěl.

      Vymazat
  6. jeee, super nápad, ted přemýšlím, co se starýma učebnicema! :) asi zkusím stejný antikvariát jako ty! a matiku doma snad žádnou nemám! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem ti pomohla :) Já mám matiky požehnaně! :D

      Vymazat
  7. Skvelý tip, my v Košiciach máme antikvariát ale tam dá majiteľ za jednu knihu maximálne 50 centov..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lepší jí dát někomu, kdo jí užije, než jí třeba vyhodit ne? :)

      Vymazat
  8. je to super tip. Aspoň se tak vrátí nějaká ta kacka zpátky za ty ucebnice:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo přesně, ještě ke pak někdo může navíc využít :)

      Vymazat
  9. Dobry tip. Ja teda mam dost ucebnic jeste doma, tim jak sse na vejskkach venuju vice oborum, tak sse k tomu obcas vracim. Ale az se jednou rozhodnu definitivne dostudovat vsechno to poleeti z domu!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vždycky chtěla spálit matiku :D Asi to brzo udělám, když mi jí nikde nevezmou.

      Vymazat
  10. To je skvělý tip :) Já jsem většinu učebnic ze střední prodala skrz Burzu učebnic, ale ještě mi pár učebnic doma zbývá, tak možná zkusím i tuto možnost :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. Ach, škoda, že v mojom mestečku ani v jeho blízkom okolí antikvariáty nie sú. Jednak by som tam rada posunula nielen učebnice, ale aj nejaké iné knižky, ktoré mi už len zbytočne stoja na poličke, a taktiež by som sa tam rada pomotala sama a niečo si "ulovila". Zbožňujem antikvariáty.

    OdpovědětVymazat
  12. Toto je skvelý nápad, kiežby sa podarilo tých učebníc zbaviť aj mne.. ale je pravdou, že napríklad nemecké si zámerne nchávam, pretože dúfamm, že sa raz začnem učiť nemecky aj sama :D
    The Noela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si též nějaké nechala, ale většina šla s radostí pryč :D

      Vymazat
  13. Super napad, vobec by ma to inak nenapadlo, ze sa to tak da. Ktovie ci to vykupuju aj na Slovensku, budem si to musiet zistit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zjisti, stojí to za to :) Jo a děkuji.

      Vymazat
  14. Antikvariát mě nanapadl, dobrý nápad. Já ty učebnice prostě vnutila nižším ročníkům a nebo prodala na bazaru. Vyšlo to.

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alespoň něco :D Lepší, než aby se válely na zemi v pokoji že jo.

      Vymazat
  15. Ja som teraz nejaké predala mladším žiačkam, ale antikvariát znie tiež super!:)

    Saja Frey Blog

    OdpovědětVymazat
  16. Ha! Když jsem četla tu otázku v nadpise, tak jsem si jen řekla... hmm dobrá otázka! Tak a já to jdu pořádně prozkoumat, díkyyyyy!

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělý nápad. Mám mnoho učebnic ze střední se kterými nevím co dělat.. Hned se kouknu jestli u nás někde je nějaký antikvariát.

    OdpovědětVymazat