Kam do Prahy NA VYHLÍDKU? Project #2

Minulý článek z nové série Kam do Prahy NA.. měl velký úspěch, takže tu dnes máme další díl a to Kam do Prahy NA VYHLÍDKU! Letní dny a večery totiž přímo vybízejí k procházce a pozorování západu slunce na romantické vyhlídce - ještě když se u toho kocháte malebnou Prahou😇.

Kam tedy nejradši chodím a kde se možná potkáme? 😊 Ukážu vám několik mých oblíbených vyhlídek v centru a pokud budete chtít, podělím se i o ty, co přímo v centru nejsou!



Letná

Proč nezačít tou nejvíc profláklou vyhlídkou? Je to jedna z mých top, avšak málo kdo ví, že je zde vyhlídek hned několik! Stačí si Letnou projít kolem dokola a najdete jich mnohem více, než je tady v koláži 😊 Já mám radši tu "pravou stranu" Letné.

Na první fotce je výhled přímo od kyvadla, takže když zadáte do google maps - Kyvadlo Letná, najdete to. Zde bývá také nejvíce lidí - hlavně večer. Nachází se zde i skatepark, takže můžete pozorovat hot boys 😈😂 Z tohoto místa máte Prahu jako na dlani, navíc koukáte na rušnou ulici vedoucí k Palladiu. Pod Kyvadlem, když sejdete schody je i možnost koupě drinků. 

Druhá fotka je z vyhlídky dál od Kyvadla, je tam takový kamenný oblouk a lavičky. Odtud vidíte i na Vltavu a mosty. Většinou je zde lidí méně, avšak segway tu potkáte na každém rohu..

Třetí fotka je pak focená od Hanavského pavilonu, kde je lidí minimálně! Navíc je tu výhled na všechny strany 💓Romantika na prázdných lavičkách zaručena!

Vojanovy Sady

Sem chodím, když potřebuju přemýšlet, být sama, nebo jen tak pro oddech. Miluju to tady v každou denní dobu, v každé roční období!💓. Je to takový malý skrytý parčík, ve kterém na vás čeká několik laviček, voda, labutě a perfektní výhled na Karlův most. Občas tu jsou mírumilovní rybáři. Na podzim se vám naskytne krásná podívaná na zbarvené stromy a v zimě na vás dýchne vánoční atmosféra a ledový vítr vanoucí od vody. Nezní to nádherně? 😇. Tento skvost je na zastávce metra Malostranská.

Vítkov - národní památník

Vítkov je též velký park, který má bezpočet nádherných zákoutí a vyhlídek. Pravá fotka je dokonce focena z altánku 😊. Je zde i památník, takže můžete spojit příjemnou procházku s exkurzí. Často zde potkáte pejskaře či běžce.

Kampa

Tohle je taková klasika. Stačí když sejdeme po schodech dolů z Karlova mostu, dáte se doleva a dovede vás to na velmi poklidné místo na Kampu. Běžně zde sedí skupiny studentů na trávě a užívají si volno po škole. Též je zde zídka, na kterou se stačí posadit a kochat se vlnkami a výhledem na fotce 😍. Vyhlídka je dobrá, pokud hledáte stín stromů a klid.

Střelecký ostrov





Sem se dostanete z Kampy jednoduše - pěšky. Na tomto místě je dobré, že se tady pořádají různé akce, včetně koncertů a hudebních akcí, takže alespoň budete mít zvukovou kulisu. Navíc si zde můžete půjčit i šlapadla, to zní dobře ne? Samozřejmostí je malá pláž a skvělý výhled! 😊.

Petřín




I Petřín, naše česká Eiffelovka skrývá mnoho zákoutí. Hlavně romantické procházky na jaře, kdy je všechno rozkvetlé a krásně růžové! Můžete vyjít až k věži a kochat se zde, nebo stačí výhled hned pod kopcem, kde se vám naskytne pohled na klasické červené střechy Prahy. Tady často vídám zamilované páry, cizince, nebo skupinky pochutnávající si na pikniku😇.

Náplavka

Myslím, že toto místo netřeba představovat. Zde se nikdy nebudete nudit, můžete se rozplácnout u řeky, nebo třeba na palubě jedné z lodí, které zde kotví a vychutnat si skvěle ledový Aperol Spritz! Nebo prostě jděte nakrmit "hladové" a roztomilé labutě, racky, kachny nebo holuby 😁.

Vyšehrad

Kdo by neznal Šemíka, který skákal právě z Vyšehradu? 😅. Ne sranda, tady jsem trávila většinu školních exkurzí a laborek, tudíž sem už moc nechodím, mám to celkem z ruky. Každopádně výhledy skvělé a západ slunce si zde vychutnáte dostatečně 😇. Myslím, že výhled na českou marínu je celkem luxus ne? 

Znáte některou vyhlídku? Chtěli byste i vyhlídku mimo známé centrum Prahy?


-Anička


23 komentářů:

  1. Letná a Petřín je super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vážně krásná místa. určitě bych ráda viděla článek o vyhlídkách mimo centrum.

    OdpovědětVymazat
  3. Jediný místo, kde jsem nebyla je Vyšehrad. V říjnu se stavím v Česku, tak snad to stihnu napravit.

    OdpovědětVymazat
  4. V Prahe som bola už niekoľkokrát, no mnohé z miest, ktoré si vymenovala som ešte nenavštívila. Určite to však napravím! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Letná, Kampa, Náplavka, Petřín a Vyšehrad jsou prostě takový klasiky, taky tam moc ráda chodím. V těch sadech jsem snad nikdy nebyla, což nechápu, protože to tam vypadá nádherně a určitě se tam někdy juknu! A udělej ten článek o dalších vyhlídkách, je to super nápad :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moje nejoblíbenější výhledy v Praze jsou jak zmiňuješ - Letná (ale ty lidi jsou hrozný :D)a Vítkov. Ale asi úplně nejvíce mám ráda výhled z Riegerových sadů - krásný výhled na Hradčany, lidí je tam k večeru taky dost, ale západ slunce tam prostě musíš někdy zažít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo díky za Riegráče! :) Viděla jsem spoustu příspěvků od blogerek, které tu byly, tak zkusím.

      Vymazat
  7. Pane bože! Ty máš tak úžasný blog a úžasně zpracované články! ♥

    Vojanovy sady vypadají fakt nádherně :) O všem místech jsem slyšela, ale osobně jsem je nenavštívila :/ Třeba jednou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu <3 takovéhle komentáře vždy potěší :) Věřím, že jednou něco z toho navštívíš.

      Vymazat
  8. Krásne fotky. :) Niektoré miesta poznám a na iné sa určite vyberiem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Určitě se na ně vydej, snad nebudeš litovat :)

      Vymazat
  9. Na to, že jsem v Praze bydlela jsem toho hodně neprošla.
    Znám Petřín, tam jsem byla někdy ze začátku, co jsem do Prahy začala jezdit a na Náplavce jsem byla už několikrát. Na Letné jsem byla poprvé teprve loni a tam to bylo krásný. :)
    Jinak na ostatních místech jsem nebyla.
    Párkrát jsem byla na Prosecké vyhlídce a tam to taky bylo pěkné, i tam je nádherně vidět Žižkovská věž a také jsou tam pěkné skály, kolem kterých jsem šla víckrát. A ještě se mi líbí Park Podviní ve Vysočanech. :)
    A Praha je krásně vidět ze Žižkovské věže, na té jsem byla jednou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip na Park Podviní, zní to zajímavě :) Na Žižkově jsem byla, jen jsem nechtěla do toho článku zahrnovat vyloženě věže, o tom by mohl být samostatný článek :D

      Vymazat
  10. Those places are just stunning and beutiful. Amazing pictures.I follow you,can we follow each other?

    https://elogiosamislocuras.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Všude jsem byla, ale i když v Praze bydlím, tak ani nevím, jaké je mé nejoblíbenější :), ale i z Hradčan je pěkný výhled a nebo kam jsem chodila do bazénu do hotelu Corinthia Vyšehrad, tak tam je úplně krásný výhled:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten bazén musím vyzkoušet! :) Plavání a vyhlídky - to je moje. Díky za tip.

      Vymazat
  12. No kráááása! určitě se na podzim zajdu na nějaký podívat :) Díky za inspo a za komentář u mě na blogu. Moc si toho cením. Krásný blog!
    Ejnets v Lisabonu | instagram: EJNETS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dej vědět, které místo se ti líbilo nejvíc! :) A nemáš vůbec zač.

      Vymazat