BACK TO SCHOOL - Nová škola?!! Project #3


Určitě se tu najde někdo, kdo v září nastupuje na novou školu - ať už na střední, vejšku nebo prostě jen přecházíte(třeba na gympl). Určitě jste nervózní, protože se ta změna kvapem blíží a vy si přijdete úplně NEpřipravení. Uklidním vás, není to zase tak hrozné 😊.

Jak probíhal můj den D?



Nástup na střední si pamatuji velmi dobře. Celé prázdniny jsem sledovala FB naší školy, kde budoucí prváci hledali někoho z jejich oboru. Já šla na tu ekologii, tudíž jsem byla ráda, když se tam někdo ptal, zda je tu někdo, kdo jde na můj obor. Pamatuji si, že jsem to lajkla a pak začaly chodit žádosti o přátelství. Tenhle bod je důležitý, získáte tak alespoň trochu přehled o tom, kdo tam s vámi jde a budete si jistější. Hlavně pak nepřijdete do třídy plné neznámých tváří😎.


S pár lidmi jsem si tedy psala takové ty klasické otázky - odkud jsem, kolik mi je, proč jdu na ten obor apod. Z těchto nevinných konverzací pak vzniklo to, že v den D (tedy v první středoškolský den) jsem měla sraz s 2 lidmi ze třídy. No a jelikož mě vezl do školy daddy, chytli jsme kolony aut (jak jinak v první školní den), to znamenalo, že jsem šla skoro pozdě a než bych se vyznala v těch tabulích v hale, na kterých byl rozpis žáků a kdo kam má jít, bylo rychlejší, když pro mě ti dva došli před školu 😅. Řekli jsme si ahoj a šlo se úúúplně do nejvyššího patra(málem jsem to neudejchala😂😂).

Příchod do třídy byl přátelský - byla tam třídní, která nám po celou dobu studia vykala. Byla to nejlepší (mladá) třídní na škole a byli jsme její první třída💓. Co se týče ostatních, zdravili jsme se a byli jsme úplně vpoho. Zvědavým pohledům se samozřejmě nevyhnete, to je normální😊. 


První den nás čekala procházka po škole, kdy jsme zjistili, že máme ty nejhorší skříňky ever😂😂, že máme super bufet a celkem dobrou tělocvičnu (v průběhu studia se postavila i hala, takže gud). Dále jsme si vzali nějaké učebnice, které jsme pak vraceli, zároveň i seznam těch, které si máme dokoupit. Vyřídilo se nějaké papírování a dostali jsme náš index (studentský průkaz). Většinou se píšou takové ty potřebné informace dopředu, nebo jsou i "třídní schůzky" před zahájením školního roku. Mám takový pocit, že bylo i oficiální zahájení, kde měl ředitel proslov, ale to bych možná kecala😅.

Následoval adapťák, ale o tom možná někdy příště, stejně všichni víte, jak to probíhá 😊


Pár důležitých bodů

  • Budoucí spolužáky si můžete vyhledat pomocí FB vaší školy
  • Budoucí spolužáky můžete poznat také na přípravných kurzech!
  • V den D ráno určitě něco snězte, nebo si dejte alespoň smoothie. Vím že nervy dělají své, ale není nic horšího, než když vám při projevu ředitele/třídní kručí v břiše!
  • První den buďte sami sebou - když se normálně nemalujete, nedělejte to, pokud si chcete vzít legíny, vezměte si je(dolaďte je elegantnějším vrškem či doplňky a je to). Stejně se postupem času vrátíte do svých starých kolejí a budete se strojit tak, jako vždycky - ZARUČENO a OZKOUŠENO.
  • S sebou si určitě vezměte občanku a kartičku pojištovny(budete je nejspíš potřebovat na různé papírování), lepidlo (na fotku do indexu - navíc budete určitě jediní, kdo si ho vezme, takže navážete řeč s novými spolužáky!) a nějaké drobné do bufetu, víte jak 😁.
  • Do školy jeďte raději MHD, protože já to autem málem nestihla - každý rodič chce přece své dítě dovézt do školy v jeho první školní den😊
  • U vstupu do školy budou nejspíš tabule, kde se pomocí svého jména a oboru najdete, tak zjistíte ve které jste třídě 😊
  • Na adapťáku se nepřetvařujte, buďte sami sebou - VYPLATÍ SE TO! Stejně každý zjistí pravdu.
  • Dejte šanci každému, aby se s vámi mohl bavit. Třeba pak zjistíte, že ten kluk, co má běďary nebo ta holka co se oblékla jak lehká děva jsou ve skutečnosti velmi milí lidé!

Já budu nastupovat v září na vejšku. Některé lidi už znám z přípravných kurzů, tudíž jsem nervózní méně. V projektu Back to school bude článků více, snad vás budou bavit 😇


-Anička

33 komentářů:

  1. O svých začátcích na střední mám v plánu psát na konci srpna :) taky jdu na VŠ a přihlásila jsem se rovnou na dva seznamováky, tak doufám, že si najdu dost přátel. Na střední se mi to nepovedlo, držela jsem se přesně těchto rad, kamarádku jsem si našla, ale ostatní mě už po týdnu odsoudili, jak jsem šeredná. Psala jsem si s nimi na Fb a myslela si, že se se mnou vážně chtějí bavit a oni si ze mě jen utahovali. To mě fakt zabolelo. To byl pro střední konec mé otevřenosti :D ale teď už je to přeci jen jiné, proto už se ani nebojím mít blog. Hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na článek se těším :) Přeju ti, ať se to tentokrát vydaří - zasloužíš si to!

      Vymazat
  2. Super tipy :) Já jsem ráda, že jdu od září na vejšku s pár kamarádkami z gymplu a taky už jsem se aspoň s jedním klukem seznámila na zápisu. Doufám teda, že nějací kamarádi budou, ikdyž jsem dost stydlivá a normálně mám trochu problém se seznamováním. Přeju hodně štěstí do začátku na vysoké a spoustu nových kamarádů! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Se mnou nikdo na vejšku nejde :D Hele uvidíš, jak to půjde - určitě dobře!

      Vymazat
  3. Měla jsem to úplně stejně :D Taky jsem celé prázdniny sjížděla facebook a koukala jestli někdo nehledá někoho ze školy a oboru, na které jdu :D Taky jsem si s pár lidmi dali před školou sraz a hned to bylo lepší, protože i oni byli stejně vynervovaní jako já, což mě uklidnilo :D Nejdůležitější bod je pro mě to kručení břicha! :D NENÁVIDÍM TO. A děje se mi to furt!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To kručení je hrozně zrádné, vždycky zrudnu :D Jsem ráda, že to měl někdo stejné.

      Vymazat
  4. Super tipy na začátek nového školního roku. :)
    My na střední šly hodně holky ze ZŠ a no zrovna s těma holkama jsem se tolik na ZŠ nebavila a navíc jsme byli skoro plná třída holek, až na asi 4 kluky (do konce s námi došel jen 1) a i když jsem se snažila být přesně taková přirozená, byl to zrovna ten problém. Protože já slušná, nemluvila jsem sprostě, nekouřila jsem, nepařila jsem, takže asi tak. :D A snažila jsem se s holkama bavit, jenže jaksi si mě zrovna vybraly za tu, kterou budou pomlouvat. Nejlepší bylo, že snad si mysleli, že já to nevím. Takže ono jsem se potom přestala snažit začlenit a ty 4 roky jsem to tam přežila. A teda musím říct, že se našla i nějaká holka, která sem tam něco se mnou prohodila, ale byla jsem ráda, když jsem z té školy odešla. :) Trochu jsme se stmelily ve 4. ročníku, to už šlo o maturitu. :D
    FB jsem neprojížděla, v té době jsem ho ještě ani neměla zařízený a adapťák jsme neměli. :)
    Přeji hodně štěstí na výšce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Ono je ta nepřirozenost stejně dožene. Je jasné, že ve čtvrťáku se všichni kamarádí :D A děkuji, snad mi to půjde :)

      Vymazat
  5. Jžš já si nástup na střední moc nepamatuju, za to nástup na vysokou byl boží! Jeli jsme na adapťák a s budoucímy učitely jsme denně chlastali. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem ráda, že už do žádné školy chodit nemusím :D :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mňa čaká posledný rok v škole a musím povedať, že mi tá stredná bude aj chýbať:) Na prvý deň na strednej si pamätám akoby to bolo včera. S kamarátkou sme prišli ako posledné:D Chvalabohu sme našli miesto vzadu. Príde mi to strašne vtipné, ako sme sa ten prvý rok v prvý a posledný deň školy fintili a teraz, dobre že neideme v teplákoch:D

    Saja Frey Blog

    Veľká letná giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele mě chybí spíš ty lidi a ten stereotyp, že sem měla co dělat. Ale upřímně? Nikdo mě tam už nedostane :D

      Vymazat
  8. Hezký článek :) já už mám tohle díky bohu za sebou, ale určitě to pomůže lidem, které v září nová škola čeká :)

    OdpovědětVymazat
  9. Veľa šťastia na vysokej škole. :) Naozaj sa vyplatí spoznať pár ľudí ešte pred nástupom, potom je aj to štúdium ľahšie. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Já se díky seznámení před samotnou školou cítila o mnoho lépe :)

      Vymazat
  10. WOW Great post!
    follow or follow? let me know
    fashion-lovely-look.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Na stránke mojej školy pridali zoznam žiakov a ja som si podľa neho hľadala spolužiačky. Prvý školský deň bol zaujímavý, keďže som mala ísť na novú školu. Triedna sa mi už v prvý deň zapáčila a je naozaj milá :) A spolužiačky? zlatíčka, ale s niektorými sa nerozprávam, pretože mi lezú na nervy a správajú sa hrozne..

    Wear the Confidence

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se ti to takhle povedlo :)

      Vymazat
  12. Já bohužel nikoho na fb nenašla, takže jsem šla první den na střední úplně sama :D ale dopadlo to naštěstí dobře :D, ale byla jsem mega nervózní :D

    OdpovědětVymazat
  13. pekný článok :) ja tiež nastupujem na výšku a už sa klepem, aké to bude :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  14. Na svůj první den na střední si pamatuji, jakoby to bylo včera. Dokonce jsem prožila svůj první den na vysoké a teď mě čeká druhej:D Nevím, jestli mám být nervózní nebo ne, zatím to nějak neprožívám, ale ono to přijde.

    OdpovědětVymazat
  15. ja už sa nemám moc s kým v škole zoznámiť, keďže nastupujem na magisterské štúdium na tej istej fakulte akurát konkrétnejší obor, a už na bakalárovi nás bolo pomerne málo a pochybujem, že by sa niekto nový pridal, aj keď by som sa neurazila :D ináč ak by si mala v pláne robiť avokádovú tortu podľa môjho receptu tak určite sa potom pochváľ výsledkom :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to hodně štěstí na magisterském štěstí :) Určitě dám vědět, neboj :D

      Vymazat
  16. Muj prvák byl katastrofa :D Teda, lidi byli fajn (teď se mi po nich i stýskat bude :D), třídní taky super a díky intru jsem měla kamarádky ještě před prvním školním dnem ale já jako celá jsem byla katastrofa :D To bylo ještě takovýto období, kdy se člověk hledá, byla jsem dost hlasitá, dost nerozhodná, dost protivná a taky jsem ještě poslouchala 1D :D Moje kamarádky naštěstí byli a jsou stejné,ale stejně, prvák byl nejhorší :D Teda před těma čtyřma rokama, teĎ koukám na ty prvačky a říkám si, jak je to sakra možný, vždyť takhle nevypadám ani teď :D :D.
    Letos nastupuju poprvý na vysokou a jsem ještě nervóznější než když jsem šla na střední :D Alenaštěstí budu bydlet s kamarádkama,takže o kamarády nouze mít nebudu a zbytek se nějak vyřeší :D
    michelle-and-her-world.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vejšku určitě zmákneš :D HLavní je, že už si se našla.

      Vymazat