Benátky,IT - první část

Zdravím!👋


Dnes se společně podíváme do italských Benátek, kde jsem byla s přítelem💚 na Silvestra, konkrétně v termínu  od 30.12. 2016 do 1.1.2016. Článek bude kvůli rozsahu rozdělen na 2 části.

Zájezd ve formě voucheru pro 2 osoby dostal přítel ode mě, jako dárek k Vánocům. Voucher byl zakoupen na slevovém portálu Slevomat za velmi slušnou cenu. Šla jsem do toho i s tím, že autobusový zájezd byl na 3 dny bez noclehu. Říkala jsem si, že jsme mladí a že to zvládneme. 



Odjezd do Benátek byl ve večerních hodinách, tudíž cesta přes noc byla výhodou, avšak nepovinně povinné pauzy na záchod, kdy řidič oznamoval moc hlasitě do mikrofonu délku pauzy nebyly výhodné ani trochu😅. Jak už to tak bývá, v autobuse bylo málo místa na nohy, takže jsme s přítelem vyzkoušeli mnoho autobusových poloh na spaní, nehledejte v tom prosím jiný význam😁. Příjezd do Itálie byl v brzkých ranních hodinách, cca v 10 dopoledne jsme přijeli do přístavu Punta Sabbioni, ze kterého nás měl do centra Benátek odvézt vaporreto🚢, tedy vodní autobus. Cesta touto lodičkou trvala půl hodiny a než jsme se nadáli, procházeli jsme se po centru Benátek. Díky bohu za možnost individuálního rozchodu, protože průvodkyni, která za každým slovem říká "jako" a "vlastně" asi opravdu nechcete. 





most Vzdechů
Naše tour de Venezia začínala v přístavu Riva degli Schiavoni, kde jsme spatřili první cíl naší cesty a to Ponte dei Sospiri(most Vzdechů), jenž dostal jméno podle lorda Byrona, který kdysi napsal "Stál jsem na mostě vzdechů, s palácem po jedné a vězením po druhé ruce. Odtud jsme se vydali rovnou na Piazza San Marco(náměstí sv.Marka), kde jsme obdivovali Basilica di San Marco(Bazilika sv.Marka), která má prvky západní i východní architektury, tudíž její vzhled opravdu stojí za to, bohužel kvůli frontám jsme návštěvy interiérů památek vzdali a radši se procházeli po okolí. Za zmínění stojí určitě i Campanile di San Marco(zvonice baziliky sv.Marka), vysoká věž, která se bohužel tak trochu naklání, z důvodu údajného potápění Benátek, avšak v průběhu historie střídavě sloužila jako maják, dělová věž nebo již zmíněná zvonice. Uvnitř je i výtah, který vás dopraví až na vyhlídku, která ovšem stojí peníze a bývá tam opravdu dlouhá fronta(potvrzeno). Pro mě však největší atrakcí byl Pallazo Ducalo(Dóžecí palác) a víte proč? Protože jsem zatraceně nemohla přijít na to, kdo nebo co ta dóžata vlastně jsou 😁 Tudíž pomohl strýček Google, který mi řekl toto - Titul dóžete se ve středověku a raném novověku používal pro hlavu státu v několika italských "korunovaných republikách", z nichž nejvýznamnější byly Benátská republika a Janovská republika. A já prej, že jsou to pážata z Noci na Karlštejně 😂 No nevadí, alespoň jsem o něco chytřejší. Z Piazza di San Marco naše cesta pokračovala do nejstarší části Benátek - Rialta, ale o tom už v dalším článku.😇 

Bazilika sv. Marka













zvonice baziliky sv. Marka



Těším se na vaše komentáře💬
-Anička

14 komentářů:

  1. Jéé miluju Itálii a miluju benátky, sáákra závidím, že jsi tam byla s přítelem :D je to tak krásné a fotky povedené :)

    http://lifebynikys.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Benátky jsou vážně kouzelné, zvlášť když jsem tam byla s přítelem :D :)

      Vymazat
  2. Ponte dei Sospiri má prý název proto, že vězni po odsouzení v Dóžecím paláci byli chodbou odvedeni rovnou do vězení a protože už věděli, co je čeká, tak proto Most vzdechů. Jinak my jsme absolvovali i prohlídku Dóžecího paláce a most si vyzkoušeli, došli jsme až do cel, ve kterých je věznili. Benátky jsou naprosto úžasné a doporučuju tam vyrazit na karneval, to je nezapomenutelný zážitek. Lenka Adamcová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé děkuji za info :) Já měla jen takového malého průvodce, tudíž tam tohle nepsali, alespoň už to vím. Na karneval bych se určitě chtěla jet podívat, tak třeba někdy. Děkuji za tip a komentář :)

      Vymazat
  3. V Itálii jsem byl jen jednou a to konkrétně v Rimini a byli jsme ubytovánní v hotelu Rossella doporučuji je to skvelý hotel.. U tebe to vypadalo jako úžasný výlet a být tam na silvestra muselo byt úžasné. :) (Cedor)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš to, v Rimini jsem zase nebyla já, díky za typ a komentář. :)

      Vymazat
  4. Pěkné fotečky .. a vidím, že i počasí vypadá podařeně.

    OdpovědětVymazat
  5. Ty fotky O.o a sluníčko! No závist .. loni jsem v Itálii pracovala a moc jsem se chtěla do Benátek podívat, protože to bylo kousek, ale kvůli časové vytíženosti to nevyšlo, tak snad někdy v budoucnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám ,že ti někdy přece jen vyjde :) Opravdu to stojí za to.

      Vymazat
  6. tyjooo, do benátek bych teď hrozně jela!! <3
    hlavně se mi nejvíc líbí ta první fotka, má takový jakože kouzlo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu, ano první fotka je moje oblíbená :D :) hezky barevná a má prostě něco do sebe. Na nic nečekej a vyraž do Benátek!

      Vymazat